top of page

Personlig udvikling - hvor er du på vej hen?

og endnu vigtigere - hvorfor er du på vej derhen?

Personlig udvikling kan være mange ting, for mange forskellige mennesker, og ligesom at nogle synes det er et interessant område, så gør andre ikke. Før jeg kommer ind på, hvorfor jeg mener det er vigtigt og hvorfor jeg har dedikeret en sektion af hjemmesiden til det, så vil jeg dele lidt af min egen historie med dig...

 

 

Det er først gennem de senere år, jeg har fundet ud af hvornår min egen historie med personlig udvikling, eller ihvertfald noget af det, som blev noget af årsagen til min søgen efter at udvikles.  Gennem mange år har jeg haft mindet om en lykkelig barndom med en klassisk familien Danmark opværkst.  Mor, far, min lillesøster og jeg - minder om fodboldlejre, danseskoler, campingferie i Danmark og swimmingpool i haven.  Der hvor historien tager en drejning, var en uge efter min 18 års fødselsdag. Jeg kom hjem efter at have været ude og spille fodbold, og fandt min mor siddende på sofaen, grædende... 

  Min første tanke var at min farfar var gået bort, da han på det tidspunkt ikke havde det godt.  ' Din far og jeg skal skilles...' fik hun sagt, grådkvalt. Min hoved forstod det ikke, slog det hen, og jeg sagde ' hold nu op - Jeg forstår altså godt hvis farfar er gået bort - han havde det ikke godt længere, så det var det bedste for ham '. ' Nej, din far og jeg skal skilles' sagde hun, og kunne ikke mere....      Min verden faldt på et øjeblik sammen.  Jeg forstod det ikke, for jeg havde aldrig set dem skændes, være uvenner eller lign...   som lyn fra en klar himmel ændredes mit liv.  

  Derfra stod den på 7:7 og 10:4 løsninger, og hvordan vi nu bedst fandt et kompromis, så begge mine forældre blev tilgodeset. Fordelen var, dengang, at vi havde et værelse hvert sted, hvilket jo ikke var så dårligt.  Bagsiden af medaljen var, at som tiden gik blev grunden til skilsmissen mere og mere tydelig - nemlig min mors alkoholmisbrug, hvilket førte til at både min søster og jeg mindre og mindre ønskede at være hos hende, samtaler med hende omkring at hun måtte til at tage sig sammen, efterfulgt af korte bedringer, men med større tilbagefald. Vi flyttede med tiden permanent ind hos min far, og gennem årene mistede vi mere og mere kontakten, indtil at hun, i 2011, gik bort, blot 56 år gammel - og i året forinden havde jeg måske talt med hende 1 eller 2 gange.

 

  

Den dag i dag husker jeg bedre at hun egentlig allerede begyndte at være en mindre del af familien, da jeg var 12 år. Hun tog med til færre og færre ting - til gengæld gjorde min far alt hvad han kunne.  Jeg er ikke sur på hende længere - det var jeg i nogle år, men har med tiden indset at hun gjorde det bedste hun kunne, og jeg har mange ting, som jeg er hende taknemmelig for. En af de ting, som jeg takker hende for - at uden hendes alkoholmisbrug, havde jeg muligvis aldrig begyndt at interessere mig for personlig udvikling, coaching, psykologi med mere.

 

Det er hvad jeg tænker med personlig udvikling. Vi lever hver især vores liv, med op- og nedture, udfordringer og successer - alt afhængigt af hvordan vi ser på tingene. I sidste ende så er det op til os, om vi vælger at gøre noget ved det - og i så fald hvad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvor er du i dit liv? Hvordan er du vokset op?   Disse spørgsmål er oftest nemme at svare på, men hvad nu hvis spørgsmålene hedder ' hvor er du på vej hen? ' og ' hvorfor er du på vej derhen? ' .  Hvornår har du sidst stillet dig selv de spørgsmål?

 

Min erfaring med årene siger mig, at mennesker oftest bruger mere tid på at planlægge næste uges indkøb end at planlægge deres eget liv og udvikling. Hvorfor er det sådan? Er personlig udvikling blevet sådan et tabu, et amerikansk hype som ikke går hånd i hånd med janteloven, eller har vi simpelthen for travlt?

 

Én ting er sikkert - du har et valg og du har et ansvar!

 

 

 

 

 

Nu håber jeg du sidder og reflekterer, og måske melder spørgsmålet sig...

 

 

Min egen historie...

men nok omkring mig... - Hvad er din historie?

men hvor skal jeg starte, og hvordan gør man?

Den rigtige vej for dig skal jeg ikke fortælle dig, men udfordre dig med spørgsmål, gør jeg meget gerne.  Måske føler du at coaching kunne være vejen, måske er det bedre at starte med at læse en bog inden for emnet. det vigtigste er at du stopper op, og tænker over tingene - afsæt en time, en halv dag eller måske en hel dag, og hold en Kickoff på dit eget liv.

 

Tænker du at coaching kunne være vejen, så er det bare kontakte mig for en uforpligtende samtale, og vil du blot inspireres, så har jeg nedenfor linket til nogle af dem, som jeg henter inspiration hos.

Ja, lad os tage en uforpligtende snak

Nogle af de steder jeg selv finder inspiration

Tony Robbins

Tony Robbins

Darren Hardy

Darren Hardy

Robin Sharma

Robin Sharma

Richard Branson

Richard Branson

Rigtig god fornøjelse på din rejse!

bottom of page